Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Irak’a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yarın Irak’ın Başkenti Bağdat’a Gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın 26 Ocak Pazar günü Irak’ın başkenti Bağdat’a yapacağı ziyaret planlanıyor. Anadolu Ajansı’nın diplomatik kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Bakan Fidan, yarın Bağdat’a bir ziyaret gerçekleştirecek.

Fidan’ın ziyareti sırasında, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Mahmud Meşhedani ve Irak Başbakan Yardımcısı ile Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin gibi üst düzey Iraklı yetkililerle bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmelerde, Türkiye-Irak ikili ilişkileri ve güncel bölgesel konular ele alınacak.

Erdoğan ve Sudani, Kasım Ayında İstanbul’da Bir Araya Gelmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani de 1 Kasım 2024’te İstanbul’da bir araya gelmişlerdi. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Fidan da hazır bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile de ocak ayında bir araya gelmişti. Görüşme, 7 Ocak Salı günü Beştepe’de gerçekleştirilmişti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, Fidan da hazır bulunmuştu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Çankırı’da bir orman yangını daha

Çankırı Ilgaz’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken aynı bölgede dört gün önce de yangın çıktığı öğrenildi.

Bir ülkede emeklilik yaşı 70 oluyor

Almanya’da emeklilik yaşı 67’ye yükseltilirken, şimdi de 70 yaş senaryosu gündemde. Uzmanlara göre bu değişiklik bugünün genç kuşaklarını etkileyecek, sistemin kapsamı genişlerken kamuoyunda ciddi tartışmalar yaşanıyor.

Kandilli uyardı, gözler yarına çevrildi! Serinlik önce Marmara ardından İstanbul’da hissedilecek

Sıcak hava dalgasıyla bugün temmuz ayının en sıcak gününü yaşayan Türkiye’de yarından itibaren serin hava beklendiği belirtildi. Serin havaların önce Marmara’da etkisini göstereceği ardından İstanbul’da da hissedileceği kaydedildi. Ayrıca serin havayla birlikte bölge ve megakentte yağış da bekleniyor.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

AİHM’in hak ihlali kararı sonrası DEM Parti harekete geçti: Demirtaş için Meclis’te görüşme talebi

AİHM’in hak ihlali kararı sonrası DEM Parti harekete geçti: Demirtaş için Meclis’te görüşme talebi