Silivri’de Adnan Oktar krizi: Görüş kabini bulunamıyor

İSTANBUL – Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’ne (AOSSÖ) yönelik ‘güncel yapılanma’ ve ‘kaçakçılık’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘kara para aklama’ suçlarından açılan davalar İstanbul’da devam ediyor. Oktar, bu nedenle hükümlü olarak bulunduğu Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden geçici olarak Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Yaklaşık 1 aydır Silivri’de bulunan Oktar, yeni davalarda tutuklu sıfatıyla yargılanıyor. Hükümlülere yönelik kısıtlamaların uygulanmadığı Oktar, ve AOSSÖ üyeleri nedeniyle Marmara Cezaevi’nde görüş krizi yaşanıyor.

GEÇİCİ OLARAK SİLİVRİ’YE GETİRİLDİ

‘Suç örgütü kurma ve yönetme’, ‘cinsel istismar ve cinsel saldırı’, ‘eğitim öğretim hakkının engellenmesi’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ gibi suçlardan 8 bin 463 yıl hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onanan Oktar, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve İstanbul Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaları nedeniyle Van’dan İstanbul’a getirildi.

2018 yılında örgüte yönelik düzenlenen operasyondan bu yana cezaevinde olan Oktar, hüküm giydiği davadan infazı için Van’daki cezaevinde tutuluyordu. İstanbul’daki diğer davaları için Van’dan nakli yapılan Oktar, duruşma dışındaki vaktini avukat görüşüyle geçiriyor.

DİĞER TUTUKLULARIN AVUKATLARI GÖRÜŞ KABİNİ BULAMIYOR

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, yerine kayyum atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer gibi isimlerin tutuklu olarak bulunduğu Marmara 9 No’lu Cezaevi’nde tutulan Oktar’ın ve örgüt üyelerinin uzun süren görüşleri nedeniyle, cezaevinin diğer sakinleri avukat görüşlerini yapamıyor. Cezaevine gelen uluslararası heyet üyeleri de, saatler süren bekleyiş nedeniyle görüş yapamadan ayrılmak zorunda kalıyor.

Yaklaşık 2 bin nüfuslu cezaevinde avukatlar için 11 görüş kabini bulunuyor. Cezaevinde görev yapan infaz koruma memurlarının da durumdan şikayetçi olduğu öğrenilirken, Oktar’a haftada 3 gün avukat görüşü kısıtlaması getirildiği belirtiliyor.

Caption

Related Posts

İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 110 milyon liralık ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere depolanan 110 milyon lira değerinde sahte parfüm ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Bakanlık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3,7 milyon TL ceza kesti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Tire ilçesinde açık alanda vahşi depolama yaptığı belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3 milyon 739 bin 452 TL idari para cezası uyguladı.

Başından vurulan Hilal’in katiline ağırlaştırılmış müebbet

Diyarbakır’da, dini nikahla birlikte yaşadığı Hilal Kar’ı (33) ayrıldıktan 1 yıl sonra tabanca ile başından vurarak öldüren Mehmet Demirhan, ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İlker Canikligil’e tahliye kararı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Atatürkçü teğmenlerin ihracına karşı çıkan Korgeneral gitti, ihracı yönünde oy kullanan Tümgeneral getirildi

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedikleri için TSK’dan ihraç edilen 5 teğmenin kararı 4’e karşı 5 oyla oy ile alınmıştı. Teğmenlerin ihracına karşı çıkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Tevfik Algan istifa ederken yerine, teğmenlerin ihracı yönünde oy kullanan bir Tümgeneral getirildi.