iPhone 17 serisinde RAM artışı olmayabilir!

Apple, iPhone 17 Serisinde RAM Artışını Erteliyor!

Apple, iPhone 17 serisi için planlanan RAM artışını gerçekleştiremeyecek. Şirketin tedarik zincirindeki kısıtlamalar ve yükselen üretim maliyetleri nedeniyle, 12 GB RAM yükseltmesi iPhone 18 serisine ertelendi.

iPhone 17 Serisinde RAM Artışı Olmayacak

Ming-Chi Kuo’nun paylaştığı bilgilere göre, iPhone 18 serisi tamamıyla 12 GB RAM ile piyasaya sürülecek. Başlangıçta RAM artışının iPhone 17 serisiyle yapılması planlanmıştı. Ancak üretim sıkıntıları sebebiyle, iPhone 17 Air, iPhone 17 Pro ve Pro Max modellerinin sadece üst versiyonlarında 12 GB RAM bulunacak.

Temel iPhone 17 modelinde ise 8 GB RAM kullanılacak. Bu değişiklik, Apple’ın maliyet yönetimi stratejileriyle ilişkilendiriliyor. Analistlere göre, 8 GB’tan 12 GB’a geçiş bileşen maliyetini %50’ye kadar artırabilir.

TSMC, yeni 1.4 nm üretim sürecine başlıyor. Bu teknolojinin performans açısından büyük fark yaratması bekleniyor.

iPhone 18 serisinde durum farklı olacak. Apple’ın 2026 yılında bellek üreticileriyle daha uygun fiyatlı sözleşmeler yapması ve RAM fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Bu sayede iPhone 18 serisinde tamamında 12 GB RAM kullanılacak.

Bellek artışı, özellikle çoklu görev performansı, oyun stabilitesi ve yapay zeka işlemleri gibi alanlarda önemli geliştirmeler sağlar. Apple için bu adımın gecikmiş olmasıyla birlikte, yeni nesil cihazlarda performans seviyesi yükselecek.

Sizce Apple’ın izlediği strateji doğru mu? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Windows 11’e hayat kurtaran özellik geliyor

Microsoft Windows 11 kullanıcıları için sistem kurtarma projesini hayata geçirmek için harekete geçti.

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

ChatGBT’ye bomba özellik! Test edilmeye başladı bile

ChatGPT eğitime katkı sağlayacak yeni özellik için harekete geçti. Atılacak yeni adımda “Study Together” özelliği deneniyor.

Antarktika’dan gizemli sinyaller: Buzun altından gelen radyo sinyallerinde şaşırtıcı bir keşif

Buzulların kalbinden gelen açıklanamaz radyo sinyalleri, evrenin bilinmeyen sırlarına ışık tutabilir mi?

20 yaşındaki cihaz birden bire geri döndü: Kafa karıştıran güncelleme geldi

Microsoft, 2005 yılında piyasaya sürdüğü ve bugüne dek 84 milyon adet satan efsanevi oyun konsolu Xbox 360 için şaşırtıcı bir hamle yaptı. Kasım ayında 20 yaşına girecek olan konsol, uzun yıllar sonra ilk kez bir yazılım güncellemesi aldı.

Süpermoto heyecanı KKTC’de yaşandı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nda sezonun 2. ayak yarışları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi.