Kameraları bantlayan korumanın ifadesi: Rutin uygulama, kimse bana talimat vermedi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ve İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından soruşturma devam ediyor.

Şu ana kadar yapılan operasyonlarda gözaltına alınan kişi sayısı 52’ye yükseldi.

KORUMA GÖREVLİSİNDEN AÇIKLAMA

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun güvenlik kamerasının görüntü almasını engellediği belirlenen koruması Çağlar Türkmen de gözaltına alındı.

Ekrem İmamoğlu’nu sadece İBB Başkanı olarak tanıdığını belirten Türkmen, ticari faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti. Türkmen’e, 8-12 Ekim 2024 tarihleri arasında Beşiktaş’taki bir otelden temin edilen güvenlik kamera kayıtlarıyla ilgili sorular yöneltilerek ifadesi alındı.

Türkmen, görüntülerde yer alan kişileri tanımadığını belirterek, “Görüntülerdeki kişilerden biri ben değilim. Kamera görüntülerini karartmadım ve neden kapatıldığını bilmiyorum. Bu konuda herhangi bir talimat almadım ve bilgim yok.” dedi.

“RUTİN BİR UYGULAMA”

Çağlar Türkmen, 12 Ekim 2024’te otelden çıkarken elinde valizle görüntülendiği kamera kayıtlarıyla ilgili olarak da ifade verdi. Türkmen, valizi taşımasının rutin bir işlem olduğunu ve neden yapıldığı konusunda detaylı bilgi sahibi olmadığını savundu.

Toplantı salonundaki kameralara bant çekilmesine ilişkin de Türkmen suçlamaları reddederek, “Kamera görüntülerinin kapatılması, Ekrem İmamoğlu’nun koruma ekibi tarafından alınan bir karardır. Bu işlem rutin olarak yapılmıştır ve benim tarafımdan gerçekleştirilmiştir.” şeklinde ifade verdi.

“VALİZDE JAMMER CİHAZI BULUNDU”

Çağlar Türkmen’e valizle otelden ayrılırken görüntülendiği kamera kayıtlarıyla ilgili sorular yöneltilerek ifadesi alındı. Türkmen, valizlerde jammer cihazı bulunduğunu belirterek, valizlerin belediye hizmetlerinde kullanılan araçla ilişkilendirilmesinin tesadüfi olduğunu savundu.

Ekrem İmamoğlu’nun ikametinde bulunan kamera kayıt cihazıyla ilgili olarak da Türkmen, söz konusu cihazı almadığını ve bu işlemin ekip tarafından alınan bir karar doğrultusunda yapıldığını ifade etti. Türkmen, “Jammer cihazı dışında herhangi bir şey bulunmamaktadır.” şeklinde savunma yaptı.

Related Posts

Hatay’da otomobil hurdaya döndü: Dört yaralı

Hatay’da kaldırıma çarparak hurdaya dönen araçta bulunan dört kişi yaralandı.

Arnavutköy’de ormanlık alanda yangın

İstanbul Arnavutköy’de ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler kontrol altına alınırken yangının ormanlık alana atılan sigara izmaritinden çıkarak rüzgarın da etkisiyle büyüdüğü düşünülüyor.

Sancaktepe’de korkutan anlar: Binanın balkonu çöktü

İstanbul Sancaktepe’de 5 katlı metruk binanın en üst katında bulunan dairenin balkonu çöktü. Binanın 3 yıldır boş olduğu öğrenildi.

25 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, Esenyurt’ta yakalandı

Esenyurt’ta denetim yapan polis ekipleri, 25 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlüyü, bir miktar uyuşturucu madde ile birlikte yakaladı.

Sırrı Süreyya Önder’in sağlık durumunda son durum

Kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in tedavisi sürüyor. Geçirdiği ağır ameliyat sonrası 12 gündür yoğun bakımda tutulan Sırrı Süreyya Önder’in durumunun stabil olduğu öğrenildi.

Otomobil köprüden çaya uçtu: 4 yaralı

Afyonkarahisar’da kontrolden çıkan otomobil, köprüden çaya uçtu. Kazada 4 kişi yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir