Özdağ “cumhurbaşkanına hakaret” davasında savunmasını verdi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan Yargılanıyor

Cezaevindeki Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Mahkeme süreci İstanbul 35’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde başladı. Yer kısıtlılığı nedeniyle duruşma, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda gerçekleşti ve kimlik tespitiyle başladı. Özdağ’ın savunması alındı.

Özdağ, savunmasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmişteki bazı açıklamalarını hatırlatarak karşı hareket ettiğini ifade etti. Özdağ’a göre, bu açıklamalar arasındaki polemiğin siyasi liderler arasında sıradan bir konuşma olduğunu ve hakaret içermediğini belirtti.

Özdağ, sözlerinin hangilerinin suç teşkil ettiğinin iddianamede belirtilmediğine dikkat çekti. “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasının, parlamenter sistemde tarafsız bir cumhurbaşkanını korumak amacıyla yapıldığını belirtti ve mevcut hükümet sistemi altında bu düzenlemenin gereksiz olduğunu savundu.

Duruşma sonrasında mahkeme heyeti 10 Eylül 2025 tarihine kadar süreci erteledi. Özdağ’ın savunmasını takip etmek amacıyla CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve birçok siyasetçi, gazeteci ve hukukçu duruşmayı izlemek üzere salonun önünde toplandı.

Özdağ hakkında ayrıca başka bir soruşturma daha bulunuyor. Antalya’da düzenlenen Zafer Partisi İl Başkanları İstişare Toplantısındaki konuşmasından dolayı soruşturma açılan Özdağ, çeşitli suçlamalarla karşı karşıya. İddianame, sosyal medya paylaşımlarına odaklanarak hapis cezası talep ediyor. Özdağ’ın bu konudaki ilk duruşması ise 11 Haziran 2025 tarihinde İstanbul 18’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşecek.

Ümit Özdağ’ın yargı süreci Türk siyasetinde geniş bir tartışma yaratmış durumda. Olayla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Related Posts

AKP’nin kamp yaptığı otel Aziz İhsan Aktaş’ın ortağının çıktı!

AKP’nin Kızılcahamam kampına ev sahipliği yapan Eliz Otel’in, CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda adı geçen Aziz İhsan Aktaş’ın ortağı Gürkan Dölekli’ye ait olduğu öğrenildi.

ABD Ukrayna’ya Patriot gönderecek parasını NATO ülkeleri ödeyecek

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna’ya “Rus işgali”ni savuşturmasına yardımcı olmak amacıyla Patriot hava savunma sistemlerinin gönderileceğini açıkladı. Trump, “Çaresiz şekilde ihtiyaçları olan Patriot’ları onlara göndereceğiz” dedi. Ancak Trump …

İmamoğlu’ndan Adıyaman mitingine davet: Son sözü adaletten yana olanlar söyleyecek

İmamoğlu’ndan Adıyaman mitingine davet: Son sözü adaletten yana olanlar söyleyecek

Malatya’da mahşeri kalabalık: Sıcağa aldırmadılar, demokrasi için alanlara koştular

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kayyum atamalarına karşı başlattığı mitingler Malatya’da devam etti. Güneşten etkilenen vatandaşlar için CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından miting alanında 10 bin adet şapka dağıtıldığı öğrenildi.

Çankırı’da bir orman yangını daha

Çankırı Ilgaz’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken aynı bölgede dört gün önce de yangın çıktığı öğrenildi.

Bir ülkede emeklilik yaşı 70 oluyor

Almanya’da emeklilik yaşı 67’ye yükseltilirken, şimdi de 70 yaş senaryosu gündemde. Uzmanlara göre bu değişiklik bugünün genç kuşaklarını etkileyecek, sistemin kapsamı genişlerken kamuoyunda ciddi tartışmalar yaşanıyor.