Tüm caddelere konulacak, anında e-Devlet’e yansıyacak

TBMM’de Trafik Cezalarını Artıran Kanun Teklifi Kabul Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen trafik cezalarını artıran kanun teklifiyle ilgili detayları paylaştı. 

Yerlikaya, 36 maddelik kanun teklifine ilişkin bilgiler verirken, Türkiye’nin dört bir yanında kullanılmaya başlayacak olan ‘Radarsan’ cihazının tanıtımını da yaptı. Bu cihaz sayesinde hız ihlalleri daha etkin bir şekilde takip edilecek. 

Hastane ve Okul Önlerinde Hız Kontrolü Artacak

Yerlikaya, 2023-2024’te hız ihlallerine ilişkin 3,5 milyon kişiye işlem yapıldığını belirtirken, hız kusurlarının arttığına dikkat çekti. Özellikle yerleşim yerlerinde yaşanan kazaların yüzde 79’unun ölümlü ve yaralamalı olduğunu vurgulayan Yerlikaya, özellikle okul ve hastane önlerine daha fazla hız kontrolü uygulanacağını ifade etti.

Yerlikaya, ‘Radarsan’ adlı yeni mobil radar cihazının gece ve gündüz aynı kalitede çekim yapabileceğini belirtirken, kemer takmayan sürücülerin de tespit edilebileceğini söyledi. Bu sayede artık trafik cezaları anında sisteme yansıyacak ve sürücüler cezalarını daha hızlı bir şekilde öğrenebilecek.

Trafik Cezalarında Yeni Düzenlemeler

Yerlikaya, kırmızı ışık ihlallerinde uygulanacak cezaları da açıkladı. Artık ilk ihlalde 5 bin lira, ikincide 10 bin lira, üçüncüde 15 bin lira ve sürücü belgesinin geçici olarak geri alınması cezalarıyla karşılaşılacak. Taksimetre kullanmamak/açmamak durumunda 46 bin lira ceza uygulanacak ve araç, eksiklikler giderilene kadar trafikten men edilecek.

Drift atılmasına 140 bin lira para cezası uygulanacak ve ehliyet ile araç 60 gün alınacak. Öte yandan, kaza yerini terk etme durumunda 46 bin lira para cezası ve 2 yıl sürücü belgesi ile 1-3 yıl arası hapis cezasıyla karşılaşacaklar.

Yerlikaya, “Basın, yayın, internet, sosyal, dijital medyada trafik kurallarını ihlal edenlere 25 bin lira idari para cezası uygulanacak” dedi.

Related Posts

CHP’li belediyelere yönelik yolsuzluk soruşturması: Erdoğdu dahil beş kişi tutuklandı

CHP’li belediyelere yönelik soruşturmada tutuklama istemiyle hakimliğe sevk edilen eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, Ali Sukas ve Veysel Erçevik tutuklandı.

Son Dakika! İmamoğlu’ndan o görüntülere sert tepki

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB operasyonunda gözaltına alınan kişilerin görüntülerinin servis edilmesine sosyal medya hesabından çok sert bir tepki gösterdi. İmamoğlu “Vicdandan, ahlaktan, hukuktan yoksun bu yaptıklarınızın hesabını er ya da geç hukuk önünde vereceksiniz.” dedi

Ukrayna, Rusya’yı Kırım’a bağlayan köprüyü vurdu

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya’yı Kırım’a bağlayan Kerç Köprüsü’ne yönelik yeni bir özel operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu. Su altından düzenlenen saldırının ardından köprünün kullanılamaz hale geldiği kaydedildi. SBU, sosyal medya …

Rusya: Ukrayna ile İstanbul’daki müzakerelerde önemli anlaşmalara varıldı

Rusya: Ukrayna ile İstanbul’daki müzakerelerde önemli anlaşmalara varıldı

CHP’yi çileden çıkaran görüntü: ‘Savaş suçlusu gibi…’

CHP’li Burhanettin Bulut, CHP’li belediyelere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan belediye başkanı ve bürokratların görüntülerine tepki gösterdi.

CHP’li Emre’den Nuray Başaran’a: 2021 yılında CHP’de 1.6 milyon TL ücretle danışmanlık yapmış

CHP’li Emre’den Nuray Başaran’a: 2021 yılında CHP’de 1.6 milyon TL ücretle danışmanlık yapmış