Rusya: Ukrayna ile İstanbul’daki müzakerelerde önemli anlaşmalara varıldı

Dmitriy Peskov: İstanbul’da Yapılan Görüşmelerden Hızlı Kararlar Beklemek Doğru Değil

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna ile İstanbul’da dün gerçekleşen müzakerelerden hızlı alınacak kararlar beklemenin doğru olmayacağını belirtti. Peskov, “Aynı zamanda önemli anlaşmalara varıldı ve çalışmalar devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Moskova’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Peskov, Ukrayna’nın 1 Haziran’da Rusya’daki bazı askeri üslere yönelik insansız hava aracı saldırılarını değerlendirdiğini belirterek, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırılara ilişkin gerçek zamanlı bilgilendirme aldı.” açıklamasında bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’ya sunduğu memorandum hakkında konuşan Peskov, “Çok sayıda çözüm seçeneğini özetleyen birçok hüküm içeriyor. Her şey çatışmanın temel nedenlerinden kurtulmayı ve onu sürdürülebilir bir çözüm yoluna sokmayı amaçlıyor.” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski arasında yakın zamanda bir görüşme olasılığına değinen Peskov, “Açıkçası, yakın gelecekte pek olası değil. Putin en üst düzeyde temaslara hazır olduğunu ancak temasların teknik düzeyde yapılacak anlaşmaların bir sonucu olması gerektiğini vurguluyor.” şeklinde konuştu.

Dmitriy Peskov, dünkü Rusya-Ukrayna görüşmelerine ilişkin ise “Bazı hızlı kararlar veya atılımlar beklemek yanlış olur. Aynı zamanda önemli anlaşmalara varıldı ve çalışmalar devam ediyor. Bu anlaşmalar uygulanacaktır.” şeklinde bilgi verdi.

Zelenski’nin dünkü açıklamalarını “talihsiz” olarak nitelendiren Peskov, “Bu açıklamalar müzakere ruhuna uygun değildir.” ifadelerini kullandı. Rusya’nın Ukrayna konusunda vereceği tavizlerin müzakerelerin konusu olduğunu ve kamuoyuna açıklanamayacağını sözlerine ekledi.

Related Posts

Radar tartışmalarını gündeme getiren AKP’li isim vites artırdı

Kurban Bayramı öncesi otoyollarda uygulanan radar cezalarını gündeme getiren eski AKP milletvekili Şamil Tayyar yeni bir paylaşım yaptı. Tayyar bu kez de, 30 km hızla geçilmesi gereken yerin, ‘ya oradan bir çocuk fırlarsa’ metaforuyla savunulmasını örnek göstererek, “Vatandaş o yoldan hız sınırına uymazsa birinin hayatını riske ediyor ama protokol eşrafı 180 km hızla ve onlarca çakarlı araçla geçerken bu risk bir anda ortadan kalkıyor, öyle mi?” diye sordu.

Bakanlık radarına Saray’dan tepki

Radar uygulamasına tepkiler AKP içinden de gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, tepki çeken radar uygulamasını eleştirdi. X üzerinden paylaşım yapan Saral, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya pek çok talep ve şikayet telefonu aldığını ileterek çağrıda bulundu.

Hakkında Akın Gürlek soruşturması açılan Özgür Özel: Ne söylediysem altına imza atıyorum, hak etmediğimiz görüntüleri bize yaşatanı bin pişman ederim!

Hakkında Akın Gürlek soruşturması açılan Özgür Özel: Ne söylediysem altına imza atıyorum, hak etmediğimiz görüntüleri bize yaşatanı bin pişman ederim!

Yerden binlerce metre yükseklikte dehşeti yaşadılar: Acil iniş yaptı, yaralılar hastaneye kaldırıldı

Berlin-Milano seferini yapan Ryanair uçağı, Almanya üzerinde şiddetli türbülansa girince acil iniş yaptı. Havada yaşanan panikte aralarında çocukların da olduğu 9 yolcu yaralandı.

Yolundaki kırmızı halıyı kaldırdılar

NATO toplantısında geçen yıl kırmızı halıyla karşılanan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bu yıl Brüksel’de havaalanında sembolik kabulle yetinmek durumunda kaldı.

Çalınan ‘Macron’un bal mumu heykeli geri getirildi

Çevre eylemcilerinin Paris’teki bir müzeden kaçırdığı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un bal mumu heykeli iade edildi.