Bakan Kurum: Yarın 250 bininci yuvamızın anahtarını teslim ediyoruz

“`html

Kahramanmaraş’ta Yeni Konutların Anahtarları Teslim Edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Maraş’ın en önemli bölgelerinden biri olan Azerbaycan Mahallesi’nde yaptığı açıklamada, “Burası, Maraş’ın kalbinde atacak bir yaşam alanı” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 250 bininci konutun teslim edileceği sözünü verdiklerini hatırlattı. “Maraşlı vatandaşlarımıza bu müjdeyi vermekten mutluluk duyuyoruz,” dedi.

Yarın düzenlenecek etkinlikte, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hem de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’i ağırlayacaklarını dile getiren Kurum, “250 bininci konutun anahtarlarını burada teslim edeceğiz,” açıklamasında bulundu.

“Bu program kapsamında, konutlarımızın kuralarını da çekeceğiz. Yeni evlerine kavuşan kardeşlerimizle bu mutluluğu paylaşacağız” diyerek ekledi.

‘250 BİNİNİCİ YUVAMIZIN ANAHTARLARINI TESLİM EDİYORUZ’

Yarın 250 bininci konutun anahtarını teslim edeceklerini belirten Kurum, “Şu an deprem bölgesinde, saatte 23, günde 550 konut üretmekteyiz. Bu büyük bir başarı” şeklinde konuştu.

“Bugün, bir Avrupa ülkesinin yeniden inşa kapasitesine ulaşmış durumdayız. Bu, güçlü bir devlet ve sarsılmaz bir milletin kararlılığının sonucudur” ifadelerini kullandı.

Kurum, “Yeni yuvalarımızın afetzede ailelere hayırlı olmasını diliyorum. Dilerim ki sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürsünler” diye ekledi.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük felaketin tüm ülkeyi etkilediğini söyleyen Bakan Kurum, “Bu süreçte umutsuzluğa kapılmadık ve birlik beraberlik içinde yeniden ayağa kalkmayı başardık,” dedi.

“Her aşamada vatandaşlarımızın yanında durduk ve asrın inşa seferberliğini başlattık. Tüm vatandaşlarımıza ‘Yuvasına kavuşmayan hiç kimse kalmayacak’ dedik. ‘Birlikte güçlü yarınlara’ sloganıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye ekledi.

Kahramanmaraş başta olmak üzere yaşanan felakette etkilenen 11 ilde, depremzedelerin yeni yuvalarına kavuşması için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı.

Toplamda teslim edilen konut sayısının 150 bin olduğunu belirten Kurum, “Allah’ın izniyle yılsonuna kadar 453 bin bağımsız bölümü tamamlayacağız” dedi.

“Hedefimiz; 11 ilde kapsamlı şehircilik stratejileriyle ilerlemek. Hatay, Adıyaman ve Gaziantep gibi bölgelerde, konutları üretirken altyapı hizmetlerini de taahhüt ediyoruz” açıklamasını yaptı.

“Her şehrimizin tarihi ve kültürel dokusunu yeniden canlandıracağız. Şehirlerimizin ticaretine katkıda bulunacak her adımı atmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

39 BİN YENİ YUVA VE İŞ YERİNDE HAYAT BAŞLADI

Kahramanmaraş’ta şu ana kadar 39 bin yeni konut ve iş yerine hayat verdiğini belirten bakan, “2025 yılına kadar bu rakamı 75 bine çıkaracağız” şeklinde konuştu.

Kapalı Çarşı’da restorasyon çalışmalarının devam ettiğini, tarihi alanların yeniden inşasına hızla devam ettiklerini vurguladı. Ayrıca, yeni bir spor kompleksinin inşaatının da bu ay içinde başlayacağını duyurdu.

Azerbaycan Mahallesi’nin önemli bir simge mekan haline geldiğini belirten Kurum, “Bu proje sadece konutlar değil; aynı zamanda parklar, iş yerleri ve bir kültür merkezi de içerecek” dedi.

Çocuklar için tamamlanan ilkokulun hizmete girdiğini de söyleyen Bakan, konut ve iş yerlerinin inşasının sürdüğünü ve yılsonuna kadar bunları hak sahiplerine teslim edeceklerini ifade etti.

“Bu inşaat çalışmalarının başarılı bir şekilde ilerlemesi, güçlü bir devletin ve dirençli bir milletin örneğidir” diyen Kurum, milletin her zaman yanında olduklarını vurguladı.

Bakan Kurum, “Biz devlet olarak vatandaşımıza hizmeti bir görev değil, onur meselesi olarak görüyoruz. Halka hizmet edenin bize her zaman saygı duyması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Bakan, “Yarın Kahramanmaraş’tan dünyaya seslenerek, Türk milletinin gücünü ve kararlılığını bir kez daha ortaya koyacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“Cenab-ı Allah, verdiğimiz sözleri en kısa sürede yerine getirmeyi bizlere nasip etsin. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum,” diyerek açıklamasını tamamladı.

“`

Related Posts

Mahfi Eğilmez: Üç önemli güncel göstergenin analizi

Mahfi Eğilmez: Üç önemli güncel göstergenin analizi

Bakan Uraloğlu imzaladı: Afrika’ya tarihi destek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Moritanya, Somali, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Liberya, Gine ve Gana olmak üzere 7 Afrika ülkesiyle Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladıklarını bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Bu mutabakat zaptıyla, Afrika limanları ile Türkiye limanları arasında doğrudan bağlantılar kuracağız. Afrika, Basra Körfezi üzerinden Kalkınma Yolu’na, Türkiye üzerinden de Orta Koridor’a entegre edilecek” dedi.

2025’in en uzun menzilli otomobilleri: İçlerinden biri zirveye oynuyor!

Hibrit arabalar mümkün olduğunca az yakıt kullanarak uzun mesafeler kat edebilir. Bu hibrit otomobillerden bazıları tek bir depo benzinle 600 milden fazla yol kat edebilir. Bazı otomobil üreticileri hibrit oyuna daha erken girmiş olsa da, çoğu büyük …

Türkiye, Orta Koridor için Dünya Bankasından 660 bin dolar finansman temin etti

Doğu Türkiye Orta Koridor Demiryolu Geliştirme Projesi’nin maliyeti için Dünya Bankasından 660 bin dolarlık finansman sağlandı.

Kamu işçisine sunulan teklifi gösterdi, emekliye temmuz zammı için kötü haberi verdi

Milyonlarca emekli enflasyona karşı düşük aylıklarla geçim derdindeyken açıklanacak haziran enflasyonu ile temmuzda aylıklarına alacakları enflasyon farkı da ortaya çıkmış olacak. Ancak mayıs ayı enflasyonunun beklentilerin altında gelmesinin …

Türkiye-İtalya ilişkileri ihracat rakamlarına yansıdı

CCIIST Başkanı Stefano Kaslowski, Türkiye ile İtalya arasında gelişen ilişkilerin ihracat rakamlarına yansımasına ilişkin, Türkiye ile İtalya arasındaki ticaret hacminin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirtti.