Adana’da Dolandırıcılık Operasyonu

Adana’da Altın Dolandırıcıları Polis Tarafından Yakalandı

Adana’da telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtarak Arif A.’nın (70) evinde bulunan 4 milyon 250 bin lira değerindeki altınları alan Hayri İ. (23) ve Rıdvan G. (35) isimli dolandırıcılar polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüpheliler tutuklanırken, altınların bulunması için çalışmalar devam ediyor.

Çukurova ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi’nde yaşayan emekli Arif A., cep telefonuna gelen bir telefon ile kendisine polis olarak tanıtan şahsın “Kimliğiniz FETÖ şüphelilerinin eline geçti. Şüphelilerin yakalanması için bize yardımcı olmanız gerekiyor. Evinizdeki para ve altınlarınız devlet hazinesine geçirilecek ve operasyon sonrasında size iade edilecek” şeklindeki sözleri üzerine evinde bulunan 4 milyon 250 bin lira değerindeki altınları polis yeleği giyen bir kişiye teslim etti. Ancak bir süre sonra telefon numarasına ulaşamayan Arif A., dolandırıldığını anlayarak durumu polise bildirdi.

Olayın ardından harekete geçen Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntüleri ve HTS kayıtlarını inceleyerek Arif A’yı arayıp altınları alan kişilerin Hayri İ. ve Rıdvan G. olduğunu belirledi. Şüpheliler evlerine düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyete götürülen şüphelilerden Hayri İ., sorgusunda suçsuz olduğunu iddia ederken, Rıdvan G. ise “Ben altın ya da para almadım” şeklinde savunma yaptı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Hayri İ. ve Rıdvan G., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Polis ekipleri, altınların bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Related Posts

Türkiye’den ‘savunma’ şovu: Balistik füze ilk kez görüldü

Türkiye’nin yerli savunma gücünü sergilediği IDEF 2025 Fuarı’nda Roketsan, hipersonik balistik füze TAYFUN Blok-4 dahil 6 yeni sistemi ilk kez tanıttı. Fuarda Vietnam ile savunma işbirliği protokolü de imzalandı

Niğde Belediyespor Yeni Sezone Hazırlanıyor

Niğde Belediyespor, yeni sezona 7 bin 500 kişilik Şehir Stadyumu’nda hazırlıklarına başladı. Kulüp Başkanı Atilla Tasalı, çocukları spora yönlendirmenin kötü alışkanlıkları önlemenin en iyi yolu olduğunu vurguladı. Takımın oyun kadrosunun genç isimlerden oluşacağı ve taraftar desteğine ihtiyaç duyulacağı ifade edildi.

Çanakkale’de cinayet şüphesi: Özbek kadın evinde ölü bulundu

Özbekistan uyruklu Dinara Alya Urkasimova, evinde ölü bulundu. Erkek arkadaşı M.K. gözaltına alındı.

YKS Adıyaman İl Birincisi Musa Çelebi’den Başkan Hallaç’a Ziyaret

YKS Türkiye genelinde 614’üncü sırada yer alan Adıyaman il birincisi Musa Çelebi, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ı makamında ziyaret ederek başarılarını paylaştı. Hallaç, Çelebi’yi tebrik ederek gençlerin eğitim yolculuklarına destek vereceklerini belirtti.

Gazze’de gazetecilerden açlık grevi: Çocuklar doymadan biz de yemeyeceğiz!

Gazze’de gazeteciler, İsrail’in Gazze ablukası nedeniyle açlık çeken çocuklara dikkat çekmek amacıyla açlık grevine başladı. İki gün önce başlatılan eylem sosyal medya üzerinden duyuruldu. Gazeteciler, “Gazze’de en küçük çocuk yemek yiyinceye kadar …

Nazilli’de Yangın: Bir Kişi Gözaltına Alındı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde çıkan yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı, jandarma soruşturma başlattı.