Almanya Ekonomisi İçin Uyarı Mitingi

Almanya Ekonomisinde Değişiklik Çağrısı

Almanya ekonomisi hala küçülme sürecinde ve ülkede 140 iş dünyası derneği ile 200 şirket, ekonomik politikada değişiklik çağrısında bulunmak üzere düzenledikleri mitinglerle seslerini duyurmaya çalışıyor.

105 farklı şehirde Berlin, Münih, Hamburg ve Stuttgart gibi önemli kentlerde gerçekleştirilen mitingler, “Ekonomik Uyarı Günü” teması altında organize edildi. Bu etkinliklerde, gelecek federal hükümetten ekonomik politikada radikal bir değişiklik yapılması gerektiği vurgulanarak, ülkedeki yüksek vergiler, bürokrasi ve yatırım eksikliği eleştirildi.

Berlin’deki Brandenburg Kapısı’nda düzenlenen mitingde organizatörler, 23 Şubat’taki seçimin Almanya için kader belirleyici bir an olduğunu söyleyerek, politikacıları ülkenin istikrarını sağlamak adına kararlı adımlar atmaya çağırdı.

Almanya Aile Girişimcileri Derneği Başkanı Marie Christine Ostermann, “Bu ekonomik uyarı günü, girişimcilerden politikacılara ve seçmenlere SOS çağrısıdır. Alman ekonomisi kötü, gerçekten kötü gidiyor.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Mitinge katılan dernekler, ekonominin canlandırılması ve istikrarın sağlanması gerektiğini belirterek, bürokrasinin azaltılması, kurumlar vergisinin indirilmesi gibi 10 siyasi talepte bulundular.

Almanya’nın ekonomik durumuna dikkat çeken Ostermann, ülkenin uluslararası rekabet açısından gerilediğini ve akıllı ekonomik politikaların önemini vurguladı.

Analistler, yüksek enerji maliyetleri ve siyasi belirsizliklerin Alman ekonomisini olumsuz etkilediğini belirterek, 2025 yılı için sadece hafif bir büyüme öngörüsünde bulundular.

Almanya’daki ekonomik belirsizlikler nedeniyle üç partili koalisyon hükümeti dağılma kararı almış ve ülkede 23 Şubat’ta erken seçimler yapılacağı duyurulmuştu. Ekonomi, seçim kampanyasının önemli bir odak noktası olarak belirlendi.

Related Posts

Ryabkov’dan ‘İstanbul’ açıklaması: ‘Rusya, ciddi bir konuşmaya hazır’

Putin’in önerisi üzerine 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da yapılması planlanan müzakerelere sadece 2 gün kalırken, Rus Dışişleri’nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Destici: Askerimizi, polisimizi şehit eden teröristler için idam cezası getirilmeli

BBP lideri Mustafa Destici, teröristler, kadın ve çocukları istismar edenler için idam cezası çağrısında bulundu.

İstanbul’da tramvay seferlerine düzenleme

İstanbul’da İsrail’in Gazze’deki soykırımına tepki amacıyla düzenlenen yürüyüş nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’ndaki bazı duraklarda sefer yapılamıyor.

Rüşvet karşılığı imar iddiasının altından AKP’li üyeler çıktı

İş insanı Mehmet Gülay 24 saatte 3 kez değiştirdiği ifadesinde, İmamoğlu’nun 2019’da yeniden seçilmesinden sonra kendisinden rüşvet istendiğini öne sürdü.

Putin Moskova’da Mahmud Abbas’ı konuk etti: İsrail ateşkesi sabote etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı Moskova’da konuk etti. “Bölgede kalıcı barışın, ancak iki halk için iki devlet öngören ve evrensel olarak tanınan uluslararası hukuk temelinde sağlanabileceğine her zaman inandık” diyen Putin, İsrail ve ABD’yi işaret edip, “Gazze Şeridi için varılan ateşkes anlaşması da sabote edildi” diye konuştu. Gazze’de bir ABD yönetimi kurulması fikrini de duyduklarını belirten Abbas ise “Bu fikre de kesinlikle karşıyız ve bunu ABD’lilere de ilettik.” ifadelerini kullandı.

Kassam Tugayları: Gazze’de İsrail piyade birliğine pusu kurduk, ölü ve yaralılar var

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde İsrail piyade birliğini hedef alan komplike bir pusu kurulduğunu, askerlerden ölen ve yaralananlar olduğunu duyurdu. Kassam, Telegram hesabından, 7 Mayıs …