HaberTürk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un sunduğu “Nedir Ne Değildir?” programında dikkat cazip bir tartışma yaşandı.
Programın konuklarından olan Akşam Gazetesi Muharriri Dr.Taceddin Kutay konuşmasının bir kısmında iş insanı Aydın Doğan’ın 28 Şubat süreci periyotlarında merhum başbakan Mesut Yılmaz’ı pijamayla karşıladığı fotoğrafa değindi.
“Pijamayla başbakan karşıladığım gerçek değil”
Bunun üzerine programa kelam hakkını kullanmak için bağlanan Doğan, pijamayla başbakan karşılamadığını söyleyerek, “Benim pijamayla başbakanı karşıladığımı söyledi. Bu olağanüstü yanlış ve terbiyesiz bir laftır. Bunu Türkiye’de söyleyen adam basını terketti gitti. Uzanların yayın organı bunu yayınlamıştı. Şayet bu türlü bir fotoğraf varsa lütfen çıkarsınlar ben de göreyim.” dedi.
“Üzerimde tişört vardı, pijama değil”
Kutay’ın, Doğan’ın eşortmanlı fotoğrafının olduğunu tekrar söylemesi ve resmi Ersoy’a göstermesi üzerine Doğan, “Benim eşortmanlı fotoğrafım yok. Benim kemerli fotoğrafım var. Gösterin o fotoğrafı ekrana yansıtın. Mesut Beyefendi de geldi ceketini çıkardı. Kravatını da çıkardı oturuyorduk. O haliyle yolculadık. Üzerimde tişört vardı ve altımda kot pantolon vardı.” sözlerini kullandı.
“Mesut Beyefendi geçerken bana geçmiş olsuna uğradı”
O günlerde hasta olduğunu ve bir ameliyat geçirdiğini söyleyen Doğan, “Ben bir ameliyattan gelmiştim, hastaydım. Mesut Bey’i ben siyaseten zımnî günlerden beri tanırım. Ailece de görüşürdük. Geçerken bir geçmiş olsuna uğradı. Sonra benim için başbakanı pijamayla karşıladı dediler.” dedi.