Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul’un iki havalimanı birbirine bağlanacak

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı Hızlı Trenle Bağlanacak

T24 Haber Merkezi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nı hızlı trenle birbirine bağlayacaklarını duyurdu.

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasında hızlı tren hattı kurulacak. Bakan Uraloğlu, 2025 yılında İstanbul’a yapılacak yeni hat için ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Abdulkadir Uraloğlu, şu ifadelerle projeyi detaylandırdı: “Gebze’den başlayacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı’na ve Çatalca’ya uzanan yaklaşık 120 kilometrelik bir hattımız olacak. Dünya Bankası ile hattın finansmanı için görüşmeleri sürdürüyoruz. 2025 yılında inşallah ihalesini gerçekleştirip projeyi tamamlayacağız.”

Sosyal Medyaya Düzenleme Geliyor mu?

Bakan Uraloğlu, sosyal medya konusunda şunları söyledi:

“16 yaş altı çocuklara belirli kurallar getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sosyal medyada her türlü içeriği paylaşabiliyorsunuz. Toplumumuzu ve gençlerimizi korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkesi sorumluluk sahibi yaparak bu doğrultuda hareket etmeyi hedefliyoruz.”


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Radar tartışmalarını gündeme getiren AKP’li isim vites artırdı

Kurban Bayramı öncesi otoyollarda uygulanan radar cezalarını gündeme getiren eski AKP milletvekili Şamil Tayyar yeni bir paylaşım yaptı. Tayyar bu kez de, 30 km hızla geçilmesi gereken yerin, ‘ya oradan bir çocuk fırlarsa’ metaforuyla savunulmasını örnek göstererek, “Vatandaş o yoldan hız sınırına uymazsa birinin hayatını riske ediyor ama protokol eşrafı 180 km hızla ve onlarca çakarlı araçla geçerken bu risk bir anda ortadan kalkıyor, öyle mi?” diye sordu.

Bakanlık radarına Saray’dan tepki

Radar uygulamasına tepkiler AKP içinden de gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, tepki çeken radar uygulamasını eleştirdi. X üzerinden paylaşım yapan Saral, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya pek çok talep ve şikayet telefonu aldığını ileterek çağrıda bulundu.

Hakkında Akın Gürlek soruşturması açılan Özgür Özel: Ne söylediysem altına imza atıyorum, hak etmediğimiz görüntüleri bize yaşatanı bin pişman ederim!

Hakkında Akın Gürlek soruşturması açılan Özgür Özel: Ne söylediysem altına imza atıyorum, hak etmediğimiz görüntüleri bize yaşatanı bin pişman ederim!

Yerden binlerce metre yükseklikte dehşeti yaşadılar: Acil iniş yaptı, yaralılar hastaneye kaldırıldı

Berlin-Milano seferini yapan Ryanair uçağı, Almanya üzerinde şiddetli türbülansa girince acil iniş yaptı. Havada yaşanan panikte aralarında çocukların da olduğu 9 yolcu yaralandı.

Yolundaki kırmızı halıyı kaldırdılar

NATO toplantısında geçen yıl kırmızı halıyla karşılanan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bu yıl Brüksel’de havaalanında sembolik kabulle yetinmek durumunda kaldı.

Çalınan ‘Macron’un bal mumu heykeli geri getirildi

Çevre eylemcilerinin Paris’teki bir müzeden kaçırdığı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un bal mumu heykeli iade edildi.