Balıkesir’in ulaşım ağı güçleniyor

BALIKESİR’DE TOPLOTAŞIMA HİZMETLERİ GENİŞLİYOR

BALIKESİR (İGFA) – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Toplu Taşıma (BTT) A.Ş. il genelinde toplu taşıma hizmetlerini genişleterek, halkın ulaşım imkânlarından rahatlıkla yararlanmasını sağlıyor. Filosuna kattığı 14 yeni otobüsle hizmet ağını genişleten BTT A.Ş., toplam 242 toplu taşıma aracıyla vatandaşlar için konforlu ve kesintisiz ulaşıma olanak sağlıyor.

İl merkezi ve kırsal mahallelerde ulaşım olanaklarını geliştirmeyi hedefleyen Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren hizmete açtığı 29 yeni hatla, özellikle kırsal mahallelere yönelik ulaşım sorunlarına kalıcı çözümler sağladı. Günlük bin 560 sefer gerçekleştiren toplu taşıma araçları her gün 50 bini aşkın yolcuya hizmet sunuyor. Toplu taşıma araçlarında hizmet alan vatandaşların yolcu başına ücretlerinin yüzde 75’i Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BTT A.Ş. tarafından sübvanse edilerek, halkın ulaşım olanaklarından daha ucuza faydalanması sağlanıyor.

KADIN ŞOFÖR SAYISI ARTIRILACAK

Toplu taşıma sektöründe kadın istihdamını artırmak için önemli bir adım atan Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş., ehliyeti uygun olan kadın şoför adaylarına ücretsiz eğitim vermeye başlıyor. Eğitimler sayesinde toplu taşımada çalışan kadın sayısı artırılarak, toplumsal eşitliğe de katkı sağlanacak.

BİN ESNAFIN PROTOKOLÜ YENİLENDİ

BTT A.Ş. toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilir olması amacıyla Özel Taşıma Esnafıyla işbirliği içerisinde çalışıyor. Toplu taşıma sistemine dâhil olan esnafların talepleri doğrultusunda komisyon oranları düşürülerek bin esnafın protokolleri yenilendi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş., toplu taşıma hizmetlerini geliştirecek teknolojik, çevreci ve güvenli bir ulaşım sistemi oluşturmayı hedefliyor. Alternatif ulaşım hizmetlerini de bünyesine katan BTT A.Ş. halkın konforlu bir seyahat deneyimi yaşaması için tüm imkânlarını seferber ediyor.

Related Posts

İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 110 milyon liralık ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere depolanan 110 milyon lira değerinde sahte parfüm ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Bakanlık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3,7 milyon TL ceza kesti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Tire ilçesinde açık alanda vahşi depolama yaptığı belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3 milyon 739 bin 452 TL idari para cezası uyguladı.

Başından vurulan Hilal’in katiline ağırlaştırılmış müebbet

Diyarbakır’da, dini nikahla birlikte yaşadığı Hilal Kar’ı (33) ayrıldıktan 1 yıl sonra tabanca ile başından vurarak öldüren Mehmet Demirhan, ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İlker Canikligil’e tahliye kararı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Atatürkçü teğmenlerin ihracına karşı çıkan Korgeneral gitti, ihracı yönünde oy kullanan Tümgeneral getirildi

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedikleri için TSK’dan ihraç edilen 5 teğmenin kararı 4’e karşı 5 oyla oy ile alınmıştı. Teğmenlerin ihracına karşı çıkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Tevfik Algan istifa ederken yerine, teğmenlerin ihracı yönünde oy kullanan bir Tümgeneral getirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir