CHP’li Tekirdağ Belediyesi’nde rezalet: Her sene binlerce insanın akın ettiği tatil beldesinde denize lağım aktı vatandaş isyan etti

Şarköy’de Denize Lağım Sularının Akması Skandalı!

Şarköy ilçesi, Tekirdağ’ın mavi bayraklı plajlarıyla ünlü bir tatil beldesi. Ancak son günlerde ortaya çıkan kirlilik skandalı, halkın sağlığını tehdit ediyor.

İlçedeki İstiklal Mahallesi’ndeki Sarıcapaşa Caddesi üzerinde bulunan mavi bayraklı plajlarda denize giren vatandaşlar, belediyeye ait tuvaletin lağım sularının denize akmasıyla karşı karşıya kaldı. Durumu fark eden vatandaşlar, hemen Şarköy Belediyesi’ni haberdar etti.

Tuvaletin lağım sularıyla denize aktığını belirleyen ekipler, konunun Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (TESKİ) ait olduğunu ifade ederek herhangi bir işlem yapmadan bölgeden ayrıldılar.

Tuvalet işletmecisi ise durum hakkında, “Geçen yıl tuvaleti işleten kişi belediyeden tuvaletin sorun çıkardığını ve değiştirilmesini talep etmiş. Ancak belediye talebi karşılamadığı için tuvalette sorunlar devam ediyor. Tuvaletten sızan lağım suları denize karışıyor. Bu durum büyük bir sağlık riski oluşturuyor.” dedi.

Plajı sık sık kullanan Nuran A. ise, “Buradaki tuvaletin değiştirilmesi gerekiyor. Geçen yıl işletmeci tuvaleti kiralamadığı için halk olarak tuvaletsiz kaldık. Şimdi ise tuvalet suları denize karışıyor. Bu durum hem çocukları hem de yaşlıları tehlikeye atıyor. Yetkililerden bir an önce müdahale etmelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte, Şarköy Devlet Hastanesi’ne enfeksiyon şikayetleriyle başvuran hasta sayısında artış olduğu da belirtiliyor. Bu durum, tuvaletten kaynaklı salgın riskini gündeme getiriyor ve yetkililerin acil bir çözüm bulmalarını zorunlu hale getiriyor.

Related Posts

Çanakkale’de cinayet şüphesi: Özbek kadın evinde ölü bulundu

Özbekistan uyruklu Dinara Alya Urkasimova, evinde ölü bulundu. Erkek arkadaşı M.K. gözaltına alındı.

YKS Adıyaman İl Birincisi Musa Çelebi’den Başkan Hallaç’a Ziyaret

YKS Türkiye genelinde 614’üncü sırada yer alan Adıyaman il birincisi Musa Çelebi, Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç’ı makamında ziyaret ederek başarılarını paylaştı. Hallaç, Çelebi’yi tebrik ederek gençlerin eğitim yolculuklarına destek vereceklerini belirtti.

Adana’da Dolandırıcılık Operasyonu

Polis taklidi yaparak emekli vatandaşı dolandıran 2 şahıs yakalandı, 4.25 milyon lira değerinde altın kayıp.

Gazze’de gazetecilerden açlık grevi: Çocuklar doymadan biz de yemeyeceğiz!

Gazze’de gazeteciler, İsrail’in Gazze ablukası nedeniyle açlık çeken çocuklara dikkat çekmek amacıyla açlık grevine başladı. İki gün önce başlatılan eylem sosyal medya üzerinden duyuruldu. Gazeteciler, “Gazze’de en küçük çocuk yemek yiyinceye kadar …

Nazilli’de Yangın: Bir Kişi Gözaltına Alındı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde çıkan yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı, jandarma soruşturma başlattı.

Erzurumspor, Amar Gerxhaliu’yu Kadrosuna Kattı

Erzurumspor FK, defans oyuncusu Amar Gerxhaliu ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.