Diyarbakır’ın Dondurma Devi: Hacıdo

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Hacıdo firması, günlük 15 ton üretim kapasitesiyle bölgenin en büyük dondurma üreticilerinden biri olarak çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın kendi şubelerinde sattığı dondurma miktarının ise günlük 2 tonu buluyor.

Firma yetkilileri, sadece damak tadına değil, aynı zamanda hijyen standartlarına da önem verdiklerini belirtti. Günlük gelen sütler, ilk olarak laboratuvar testinden geçiriliyor. Gıda mühendislerinden onay alan sütler, ardından pişirme aşamasına geçiyor. Yaklaşık 7-8 saatlik dinlenme ve soğuma sürecinden sonra dondurma üretimi gerçekleştiriliyor. Kısa sürede Diyarbakır halkının beğenisini kazanan Hacıdo, bölgedeki yüksek kapasitesiyle dikkat çekiyor. Firma, önümüzdeki yıllarda Türkiye genelinde yaygınlaşmayı hedefliyor.

Hacıdo fabrikasının işletme müdürü Mehmet Bolat, günlük üretim kapasitesinin 15 ton, şubelerde sattıkları dondurma miktarı ise 2 tona tekabül ettiğini söyledi. Bolat, “Bölgenin dondurma ihtiyacını karşılayabilecek güçlü bir işletmeye sahibiz ve elhamdülillah bunu başarıyla yapıyoruz. Bizde üretim yalnızca damak tadı odaklı değil, aynı zamanda hijyen odaklı. Günlük gelen sütümüzün ilk durağı laboratuvardır. Süt, burada gıda mühendisleri tarafından analiz edilir ve onay alındıktan sonra pişirme aşamasına geçilir. En sağlıklı ve en lezzetli dondurmayı elde etmek için titizlikle çalışıyoruz. Hacıdo firması, Diyarbakır’da yeni olmasına rağmen kısa sürede sevilen ve beğenilen bir marka haline geldi. Bugün bu kapasiteye sahip ve bu ölçekte dondurma üreten nadir firmalardan biriyiz” dedi.

Bolat, hedeflerinin önümüzdeki yıllarda sadece bölgede değil, tüm Türkiye’de var olmak olduğunu belirterek, “Bu potansiyele de sahibiz. Süt piştikten sonra yaklaşık 7-8 saatlik dinlenme ve soğuma sürecine girer. Bu aşamanın ardından da üretim süreci başlar” diye konuştu. – DİYARBAKIR

Related Posts

DİMES Genel Müdürü Cem Kurt hayatını kaybetti

2023 yılından bu yana DİMES’te genel müdürlük koltuğuna oturan Cem Kurt, İstanbul’da 50 yaşında hayatını kaybetti. Kurt’un ölüm nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Çanakkale’de Yangın: Saçaklı Köyü Zarar Gördü

Bayramiç’te çıkan orman yangınında Saçaklı köyü büyük hasar aldı, Birgül Civir tavukları için yardım istedi.

Fırtına Tabelayı Devrildi

Susurluk’ta fırtına nedeniyle reklam tabelası park halindeki araçların üzerine düştü, hasar oluştu.

Bafra’da Yamaç Paraşütü ile Kadın İstihdamı Destekleniyor

OKA tarafından desteklenen projeyle Bafra’da 3 kadın pilot yamaç paraşütü sertifikası aldı.

Başakşehir’de Çorap İmalathanesinde Yangın

İstanbul Başakşehir’deki bir çorap imalathanesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Bakan Kacır duyurdu: Fiyatlar tek uygulamada

Bakan Kacır, zincir marketlerde fiyat karşılaştırmasını sağlayacak ve 50 bin ürünün bilgisinin yer aldığı uygulamayı duyurdu.