Elazığ’da 10 ilçenin mal müdürlüğü kapatılıyor

Tasarruf ve Verimlilik Uygulamaları Kapsamında Elazığ’da Mal Müdürlükleri Kapatılıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tasarruf ve verimlilik uygulamaları doğrultusunda Elazığ’daki teşkilat yapısını değiştirme kararı aldı. Bu kapsamda Elazığ’ın 10 ilçesinde faaliyet gösteren mal müdürlüklerinin kapatılmasına karar verildi. Vezne, muhasebe, tahakkuk, tahsilat, milli emlak ve muhakemat gibi birçok birimi bünyesinde bulunduran bu müdürlüklerin yerini sadece Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde açılacak vergi daireleri alacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak Elazığ’da görev yapan 10 mal müdürlüğü, tasarruf önlemleri kapsamında kapatılıyor. Yalnızca Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde yeni vergi daireleri kurulacak. Diğer ilçelerde kamu hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin net bir açıklama henüz yapılmadı. Karakoçan Mal Müdürlüğü, 13 Haziran 2025 tarihinde resmi olarak kapatıldı. Yerine konulan Karakoçan Vergi Dairesi ise 16 Haziran Pazartesi günü hizmete girecek. Kovancılar’da da benzer bir yapılanmanın tamamlanması bekleniyor.

Kamu Hizmetlerinde İlerleme Kaydedilecek mi?

Uygulamanın ardından vatandaşların çeşitli işlemler için il merkezine yönlendirilmesi gerekecek. Özellikle kırsal kesimde yaşayan bireyler, ulaşım sıkıntıları sebebiyle mağduriyet yaşayacaklarını ifade ediyor. Maliye bürokrasisinin merkezileştirilmesinin kamu hizmetlerine erişimi zorlaştırabileceği yönündeki eleştiriler gittikçe artıyor.

Related Posts

İmamoğlu’ndan Adıyaman mitingine davet: Son sözü adaletten yana olanlar söyleyecek

İmamoğlu’ndan Adıyaman mitingine davet: Son sözü adaletten yana olanlar söyleyecek

Malatya’da mahşeri kalabalık: Sıcağa aldırmadılar, demokrasi için alanlara koştular

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kayyum atamalarına karşı başlattığı mitingler Malatya’da devam etti. Güneşten etkilenen vatandaşlar için CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından miting alanında 10 bin adet şapka dağıtıldığı öğrenildi.

Çankırı’da bir orman yangını daha

Çankırı Ilgaz’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken aynı bölgede dört gün önce de yangın çıktığı öğrenildi.

Bir ülkede emeklilik yaşı 70 oluyor

Almanya’da emeklilik yaşı 67’ye yükseltilirken, şimdi de 70 yaş senaryosu gündemde. Uzmanlara göre bu değişiklik bugünün genç kuşaklarını etkileyecek, sistemin kapsamı genişlerken kamuoyunda ciddi tartışmalar yaşanıyor.

Kandilli uyardı, gözler yarına çevrildi! Serinlik önce Marmara ardından İstanbul’da hissedilecek

Sıcak hava dalgasıyla bugün temmuz ayının en sıcak gününü yaşayan Türkiye’de yarından itibaren serin hava beklendiği belirtildi. Serin havaların önce Marmara’da etkisini göstereceği ardından İstanbul’da da hissedileceği kaydedildi. Ayrıca serin havayla birlikte bölge ve megakentte yağış da bekleniyor.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.