Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas Siyasi Büro Üyesi: “Mescid-i Aksa’ya Yönelik Saldırılar Din Savaşıdır”

Hamas Siyasi Büro Üyesi ve Kudüs İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Harun Nasrettin, yazılı açıklamasında, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını artırması ve yeni bir saldırı çağrısının yapılmasının işgalcilerin Kudüs’ü Yahudileştirme çabası olduğunu belirtti.

Nasrettin, İsrail hükümetinin fanatik Yahudilere destek vererek, kutsal mekanlara saygı duymadığını vurgulayarak, Arap ve İslam halklarının sessizliğini fırsat bildiğini ifade etti.

Harun Nasrettin, Müslümanların duygularını provoke eden fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa’yı bölme çabalarına karşı halkın ve resmi makamların harekete geçmesi gerektiğini önemle belirtti.

Filistinlilere seslenen Nasrettin, Mescid-i Aksa’yı terk etmemeleri gerektiğini ve Arap ve İslam dünyasının da mabet için sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Yüzlerce fanatik Yahudi’nin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

İsrail’in tek taraflı kararıyla Mescid-i Aksa’ya polis eşliğinde baskın düzenleyen Yahudilerin, 26 Ekim 1994’te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar İdaresi himayesinde bulunan mabete yaptıkları saldırılar Müslümanlar arasında tepkilere neden oluyor. İsrail yönetimi ise sadece Müslümanların ibadet edebileceği diğer din mensuplarının ise ziyaret edebileceği statükonun korunduğunu iddia ediyor.

Related Posts

AKP’nin kamp yaptığı otel Aziz İhsan Aktaş’ın ortağının çıktı!

AKP’nin Kızılcahamam kampına ev sahipliği yapan Eliz Otel’in, CHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda adı geçen Aziz İhsan Aktaş’ın ortağı Gürkan Dölekli’ye ait olduğu öğrenildi.

ABD Ukrayna’ya Patriot gönderecek parasını NATO ülkeleri ödeyecek

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna’ya “Rus işgali”ni savuşturmasına yardımcı olmak amacıyla Patriot hava savunma sistemlerinin gönderileceğini açıkladı. Trump, “Çaresiz şekilde ihtiyaçları olan Patriot’ları onlara göndereceğiz” dedi. Ancak Trump …

İmamoğlu’ndan Adıyaman mitingine davet: Son sözü adaletten yana olanlar söyleyecek

İmamoğlu’ndan Adıyaman mitingine davet: Son sözü adaletten yana olanlar söyleyecek

Malatya’da mahşeri kalabalık: Sıcağa aldırmadılar, demokrasi için alanlara koştular

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kayyum atamalarına karşı başlattığı mitingler Malatya’da devam etti. Güneşten etkilenen vatandaşlar için CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından miting alanında 10 bin adet şapka dağıtıldığı öğrenildi.

Çankırı’da bir orman yangını daha

Çankırı Ilgaz’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken aynı bölgede dört gün önce de yangın çıktığı öğrenildi.

Bir ülkede emeklilik yaşı 70 oluyor

Almanya’da emeklilik yaşı 67’ye yükseltilirken, şimdi de 70 yaş senaryosu gündemde. Uzmanlara göre bu değişiklik bugünün genç kuşaklarını etkileyecek, sistemin kapsamı genişlerken kamuoyunda ciddi tartışmalar yaşanıyor.