İspanya’da 200 yıllık gelenek: Rollere girip yumurta savaşı yapıyorlar

İspanya’da 200 Yıllık Gelenek: Rollere Girip Yumurta Savaşı Yapıyorlar

Alicante’nin İbi kasabası, Kutsal Masumlar gününde, “els enfarinats”ın (unlular) “gücü” ele aldığı geleneksel kış festivalini kutluyor. Grup, sivil bir şekilde bir gün boyunca çürük yumurta, un ve havai fişeklerle eğlenceli bir mücadele içerisinde bulunuyor.

6 BİNİN ÜZERİNDE YUMURTA KULLANILDI

Festivalde 625 kilo un, 6.480 adet yumurta ve 400 düzine roket kullanıldı. 200 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan bu festival, 2009 yılında Belediye Başkanı tarafından Turist İlgi Alanı Özerk ilan edilmiştir.

HER YERİ UN VE YUMURTAYLA KAPLI GEZİYORLAR

Tuhaf kıyafetler giymiş ve yüzleri unla kaplı olan “els enfarinats”, kasabayı gün boyunca dolaşıyor ve dükkânlardan vergi topluyor.

YASAYA UYMAYAN DEĞİL, UYAN PARA CEZASI ÖDÜYOR

Kent Konseyi’ne göre, festivalde hayali hükümetin belirlediği “yasalara” uymayanlar, para cezası ödemek zorunda kalıyor.

BELEDİYE BAŞKANI VE YARGIÇ ROLÜ YAPIYORLAR

“Els enfarinats” adlı grup, belediye başkanı, yargıç, şerif ve Hazine meclis üyesi gibi pozisyonlarda rol alarak kasabanın sivil iktidarını oluşturuyor.

“TÜM GÜN KALDIRIMDA YÜRÜYEMEZSİNİZ”

Festivalde absürd “diktatörlük” kuralları geçerli. Gün boyunca kaldırımda, yolda yürüyemeyen katılımcılar, izin almadan hareket edemiyorlar.

BELEDİYEDEN 40 KİŞİ DE KATILDI

Belediye yetkililerinin de katıldığı festivalde, “muhalefet” adı verilen diğer grup, çürük yumurta, un ve roketlerle savaş başlatıyor.

PELERİN VE MASKELER TAKTILAR, ANS ETTİLER

Festivalde, pelerinler ve maskeler takan “els tapats” adlı grup, danslar eşliğinde unlu katılımcılardan intikam almayı ve jambon ödülü kazanmayı hedefliyor.

6 OCAK’TA SONA ERİYOR

Festival, öğleden sonra yapılan dans etkinliğiyle sona eriyor. İbi kış şenlikleri, 6 Ocak’ta Üç Bilge Adam’ın ziyaretiyle noktalanıyor.

Related Posts

İngiliz tarihçi Hughes’un “Türkiye’nin Antik Kökenleri” belgeseli Londra’da gösterildi

İngiliz tarihçi Hughes’un “Türkiye’nin Antik Kökenleri” belgeseli Londra’da gösterildi

Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi? Bakandan flaş yanıt

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürüleceği iddiaları hakkında, AKP’nin TBMM grup toplantısı öncesi açıklamada bulundu.

Hava durumu tahminleri il il 9 Temmuz 2025 | Yarın hava nasıl olacak? Bu hafta İstanbul’da sağanak yağış var mı? Meteoroloji’den 8 ile son dakika yağmur uyarısı!

Son dakika hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. Kavurucu sıcaklar son günlerde İstanbul’da etkisini artırırken, bazı illere sağanak yağış uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre yarın Trabzon, Rize, Artvin, Van, Hakkari, Kars, Ardahan, Ağrı’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Öte yandan ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe gününden itibaren kuzeybatı kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Peki, yarın hava nasıl olacak, İstanbul’da yağmur var mı? İşte, il il 9 Temmuz hava durumu raporu.

Abdurrahman Tutdere kimdir, nereli, hangi partiden? Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin hayatı ve biyografisi…

Abdurrahman Tutdere hakkında bilgiler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gündeme geldi. Yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere gözaltına alındı. Bu kapsamda Abdurrahman Tutdere’nin hayatı, kariyeri ve hangi partide görev yaptığı araştırılıyor. Peki Abdurrahman Tutdere kimdir, nereli, hangi partiden? İşte ayrıntılar…

Anadolu’dan Yunanistan’a göç edenlerin sesi, bir hafıza arşivi: Women of Rebetiko

Anadolu’dan Yunanistan’a göç edenlerin sesi, bir hafıza arşivi: Women of Rebetiko

BİLSEM öğretmen atama sonuçları açıklandı

2025 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğretmen atama sonuçları, meb.gov.tr adresinde yayımlandı.