MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı’nda, 2030 Hedefleri Belirlendi

“MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı” Konya’da Gerçekleşti

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK) tarafından düzenlenen “MAPIT Gelecekten Öğrenme Konferansı”, Avrupa Birliği’nin sağladığı hibe desteği ile gerçekleştirildi. Bu konferans, AB hibe desteği ile kapasite geliştirme imkânı bulan beş Dijital İnovasyon ve Dönüşüm Merkezi için önemli bir adımı temsil ediyor.

Akıllı Teknolojiler Merkezi’nin (AKİTEK), Pathways to Synergies çağrısı altında fonlanan Horizon Europe Programı’nda yer alan “Mobilizing Advanced Partnerships for Digital Innovation and Transformation” (MAPIT) Projesi, araştırma ve inovasyon projeleri portföyü oluşturma desteklerini sunuyor. Bu kapsamda düzenlenen konferans, merkezlerin 2030 yılı hedeflerini belirleyip, bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımların tasarlanmasını amaçlıyor.

Önemli Açıklamalar Konferansta Yapıldı

Konferansın açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, geleceğin daha akıllı, çevreci ve sürdürülebilir bir yaşam modeline doğru evrildiğine vurgu yaptı. Ortaç, üniversite-sanayi-kamu iş birliğinin önemine değinerek, Horizon Europe Programı’nın sağladığı desteklerle teknolojik kapasitenin ve uluslararası etkinin arttığını belirtti.

Konuşmaların devamında, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı da işletmelere, yeni girişimcilere ve araştırmacılara hizmet veren AKİTEK’in önemine vurgu yaptı. Konarılı, Konya’nın tarım potansiyelini dijitalleşmeyle buluşturarak katma değer ürettiğini belirtirken, geleceği gören ve hazırlık yapan bir şehir olmanın önemine değindi.

AB hibe desteği ile kapasite geliştirme imkânı bulan beş Dijital İnovasyon ve Dönüşüm Merkezine, araştırma ve inovasyon projeleri portföyü oluşturma desteği sunan konferans kapsamında, merkezlerin 2030 yılı hedeflerini belirlemesi ve bu hedeflere ulaşmak için atılması gereken adımların somutlaştırılması başarıyla tamamlandı.

Konferans hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Bilim insanları cevapladı: ‘Şeytan Kulesi’ gerçekten taşlaşmış dev bir ağaç mı?

Wyoming’deki ünlü doğal oluşum Şeytan Kulesi’nin taşlaşmış bir ağaç olduğu yönündeki iddialar sosyal medyada gündem oldu. Ancak bilim insanlarına göre bu iddia, jeolojik verilerle çelişiyor. Şeytan Kulesi’nin kökenine dair gerçekler haberimizde.

ChatGBT’ye bomba özellik! Test edilmeye başladı bile

ChatGPT eğitime katkı sağlayacak yeni özellik için harekete geçti. Atılacak yeni adımda “Study Together” özelliği deneniyor.

Antarktika’dan gizemli sinyaller: Buzun altından gelen radyo sinyallerinde şaşırtıcı bir keşif

Buzulların kalbinden gelen açıklanamaz radyo sinyalleri, evrenin bilinmeyen sırlarına ışık tutabilir mi?

20 yaşındaki cihaz birden bire geri döndü: Kafa karıştıran güncelleme geldi

Microsoft, 2005 yılında piyasaya sürdüğü ve bugüne dek 84 milyon adet satan efsanevi oyun konsolu Xbox 360 için şaşırtıcı bir hamle yaptı. Kasım ayında 20 yaşına girecek olan konsol, uzun yıllar sonra ilk kez bir yazılım güncellemesi aldı.

Süpermoto heyecanı KKTC’de yaşandı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nda sezonun 2. ayak yarışları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi.

Deniz Öncü İtalya’da piste çıktı

Motosiklet sürücüsü Deniz Öncü, Moto2 Dünya Şampiyonası’nın İtalya’da düzenlenen 9. ayağında 6. oldu.