Marmara’da artan müsilaj balıkçıları vurdu; avlanamıyorlar

Marmara Denizi’nde Balıkçıları Endişelendiren Müsilaj Problemi

Marmara Denizi’nde yeniden görülmeye başlayan müsilaj (deniz salyası), Tekirdağ’daki balıkçıların ağlarına yapışıp, zarar vermeye başladı. Müsilaj nedeniyle balıkçılar avlanamıyor ve mücadele etmek zorunda kalıyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, müsilajın temel sebeplerinden birinin denizlere bırakılan azot ve fosfor olduğunu belirtti.

Balıkçılar Endişeli: “Marmara Denizi Bitmiş Durumda”

Marmara Denizi’nde yeniden kendini göstermeye başlayan müsilaj, balıkçıları endişelendiriyor. Balıkçılar, ağlarının müsilajla dolması nedeniyle balık avlamakta zorluk yaşadıklarını dile getiriyor. Balıkçı Mehmet Ali Tuncer, müsilajın balıkçılığı olumsuz etkilediğini ve denizin canlılarına zarar verdiğini vurgularken, 70 yıllık tecrübeye sahip olan Aydın Şengül de Marmara Denizi’nin durumunu endişe verici bulduklarını ifade etti.

Müsilaj Sorununun Temel Nedenleri ve Çözüm Önerileri

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, müsilaj sorununun temel sebeplerini açıkladı. İklim değişikliği, deniz suyu sıcaklığının artması ve denize yapılan deşarjlar müsilaj oluşumunu tetikliyor. Prof. Dr. Tecer, bu sorunun çözümü için ileri biyolojik arıtma tesislerinin kurulması gerektiğini belirtiyor.

Marmara Denizi’nde Alarm Zilleri Çalıyor

Prof. Dr. Tecer, müsilajın sadece balıkçıları değil, Marmara Denizi ekosistemini de olumsuz etkilediğini vurgulayarak, ekolojik dengenin bozulmasıyla ilgili endişelerini paylaşıyor. Müsilaj sorununun ortadan kaldırılması için acil eylem ve tedbirler alınması gerektiğini ifade ediyor.

2024’ün gözden kaçan 26 dizi ve filmi

Geçmiş yıllarda gözden kaçan 26 dizi ve filmi hatırlamaya ne dersiniz?

Related Posts

Öğretmenler İçin MEB’ten İl İçi Mazeret Duyurusu

Öğretmen İl İçi Mazeret duyurusu.. MEB tarafından 2025 yılı yaz tatili öğretmenlerin il içi mazerete bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Tehlikeli trend! Vajinal östrojen kremlerinin yüze sürülmesi kansere yol açabilir

Sosyal medyada yaygınlaşan tehlikeli bir güzellik trendi, kadın sağlığını riske atıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, östrojen içerikli vajinal kremlerin yüz bölgesine uygulanmasının ciddi hormonal dengesizliklere ve uzun vadede kanser riskine yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

Ağızdan nefes almak sadece boğazı kurutmuyor! Dişleri de çürütüyormuş, iki kat riskli

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.