Mudanya ‘Diplomasi Araştırmaları’na kapı açtı

BURSA (İGFA) – Mudanya Belediyesi, Diplomasi Araştırmaları Derneği (DARD) ile iş birliği yaparak kültürel ve bilimsel çalışmaları desteklemeyi amaçlıyor.

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, ilçenin eşsiz diplomasi tarihine vurgu yaparak, kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilirliğinin önemli olduğunu belirtti. Dalgıç, DARD’ın Mudanya’ya katkılarına dikkat çekerek, “Akademik, kültürel ve sosyolojik çalışmalar sadece ilçemiz için değil, ülkemiz için de büyük değer taşıyor. Bu iş birliği bize şans getiriyor. İmzalanan protokol ilçemize hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

DARD Başkanı Prof. Dr. R. Kutay Karaca da Mudanya’nın Türk diplomasi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, belediye ile yaptıkları çalışmalar sayesinde ilçenin ulusal ve uluslararası alanda daha fazla tanındığını söyledi. Karaca, ortak projeler ve bilimsel yayınların planlandığını belirtti.

Related Posts

PKK’nın silahları nereye bırakacağı belli oldu iddiası

PKK terör örgütünün kendini feshetmesinin ardından silah bırakma süreci için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve MİT’in ortaklaşa çalışacağı, IKBY kontrolündeki Duhok, Amediye ve Köysancak bölgelerinde silah bırakılacağı ve kayıtların MİT tarafından tutulacağı öne sürüldü.

ABD’nin Türkiye mesajları İsrail’i endişelendirdi! “F-35 uçaklarını satmaya hazır”

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, üst düzey İsrailli yetkililer, Tel Aviv’in Trump yönetimine F-35 tipi hayalet savaş uçaklarının Türkiye’ye olası satışına karşı olduğunu bildiren mesajlar gönderdi. İsrailli yetkililer, bu satışın Tel Aviv …

İsrail Cibaliya mülteci kampını vurdu: 16 kişi katledildi

İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampında Mukbel ailesine ait bir evi hedef alması sonucu 16 kişi yaşamını yitirdi. Saldırı sonrası bölge halkı, yetersiz ekipmanlarla yıkıntılar arasında kendi çabalarıyla arama kurtarma çalışması yürüttü.

Ryabkov’dan ‘İstanbul’ açıklaması: ‘Rusya, ciddi bir konuşmaya hazır’

Putin’in önerisi üzerine 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da yapılması planlanan müzakerelere sadece 2 gün kalırken, Rus Dışişleri’nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Destici: Askerimizi, polisimizi şehit eden teröristler için idam cezası getirilmeli

BBP lideri Mustafa Destici, teröristler, kadın ve çocukları istismar edenler için idam cezası çağrısında bulundu.

İstanbul’da tramvay seferlerine düzenleme

İstanbul’da İsrail’in Gazze’deki soykırımına tepki amacıyla düzenlenen yürüyüş nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’ndaki bazı duraklarda sefer yapılamıyor.