Müsavat Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a gönderme: ‘Üzerimize operasyonlar yapılabilir’

Mersin Ziyareti: İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Mersin’e ziyaretlerde bulunmak üzere geldi ve burada önemli açıklamalarda bulundu.

Dervişoğlu, yapmış olduğu konuşmada AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik çarpıcı ifadeler kullandı. Dervişoğlu, “Milletin istemediği hiçbir şeyi ne Müsavat Dervişoğlu ne de İYİ Parti asla yapmayacaktır. Üzerimize operasyonlar yapılabilir. Türkiye düşmanlarının ortak hayalidir İYİ Partisiz meclis. Siyasi partileri millet kurar. Milletin kurduğu partileri yaşatmak da milletin işidir. Milletin kurduğu bir partiyi Tayyip Erdoğan da yok edemez” şeklinde konuştu.

‘Kutuplaşma Tehlikesi: Kürtler ve Türkler’

Dervişoğlu, Türkiye’nin hızla kutuplaşmanın tehlikeli bir girdabında ilerlediğini vurgulayarak, “İnsanların kökenlerinden kaynaklı olarak birbirine düşmanlığı üzerinden siyaset oluşturmaya çalışanlar ve bu suça başkalarını ortak etmeye kalkışanlar iyi bilsinler; binlerce yıldır bu coğrafyada bulunan vatan bizim, hepimizin. Bu vatan Türk vatanıdır ve üzerinde yaşayan millet de Türk milletidir. Devlet olma ilkesi ile bir araya gelen farklı insanların oluşturduğu bir felsefe olan millet tanımı bizde de geçerlidir. Kürt Türkmen ayrımı nedir? Binlerce yıldır bu topraklardayız. Kürtler bizim her şeyimizdir ama Abdullah Öcalan ve PKK bizim düşmanımız. Bu birlikteliği sağlamak zorundayız, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu kabullenmeliyiz” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Related Posts

Çankırı’da bir orman yangını daha

Çankırı Ilgaz’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken aynı bölgede dört gün önce de yangın çıktığı öğrenildi.

Bir ülkede emeklilik yaşı 70 oluyor

Almanya’da emeklilik yaşı 67’ye yükseltilirken, şimdi de 70 yaş senaryosu gündemde. Uzmanlara göre bu değişiklik bugünün genç kuşaklarını etkileyecek, sistemin kapsamı genişlerken kamuoyunda ciddi tartışmalar yaşanıyor.

Kandilli uyardı, gözler yarına çevrildi! Serinlik önce Marmara ardından İstanbul’da hissedilecek

Sıcak hava dalgasıyla bugün temmuz ayının en sıcak gününü yaşayan Türkiye’de yarından itibaren serin hava beklendiği belirtildi. Serin havaların önce Marmara’da etkisini göstereceği ardından İstanbul’da da hissedileceği kaydedildi. Ayrıca serin havayla birlikte bölge ve megakentte yağış da bekleniyor.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.

Devlet Başkanı’ndan protestolara sert tepki: Savaş ilanı

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, 7 Temmuz’da yeniden başlayan hükümet karşıtı gösterilerdeki polis karakollarına yönelik saldırıların ve şiddetin, savaş eylemi olarak değerlendirileceği uyarısında bulunarak “Bu kabul edilemez. Artık yeter.” dedi.

AİHM’in hak ihlali kararı sonrası DEM Parti harekete geçti: Demirtaş için Meclis’te görüşme talebi

AİHM’in hak ihlali kararı sonrası DEM Parti harekete geçti: Demirtaş için Meclis’te görüşme talebi