“Özgür Özel’e saldırı araştırılsın” önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

“`html

CHP Lideri Özgür Özel’e Yönelik Saldırının Araştırılması Talebi Reddedildi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapılan saldırının derinlemesine incelenmesi için önerilen meclis araştırma önergesi, AKP ve MHP oylarıyla geri çevrildi.

Özgür Özel, 4 Mayıs 2025 tarihinde, TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in cenazesinin gerçekleştiği İstanbul Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nden ayrılırken bir kişinin saldırısına maruz kalmış; saldırgan Selçuk Tengioğlu ise tutuklanmıştı.

Bu olayın her yönüyle incelenmesi, güvenlik açığının tespit edilmesi ve saldırganın arkasındaki olası yönlendirici grup veya kişilerin belirlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması amacıyla CHP tarafından önerge verilmişti. Ancak, önerge, Cumhur İttifakı tarafından reddedildi.

CHP grubu adına TBMM Genel Kurulu’nda konuşan İçişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Bu önerge ile herhangi bir kurumu hedef almadığımızı belirtmek isterim. Ancak görevini ihmal eden ve güvenliği siyasi motivasyonlarla şekillendiren kişi veya yapıların araştırılmasını istiyoruz. Saldırganın arkasındaki ‘gizli el’in ortaya çıkarılması gerekiyor. Bugünün siyasal iklimi, muhalefeti hedef alıyor ve tehditleri normalleştiriyor. Bu saldırının arkasındaki ‘gizli el’, tek bir failden ibaret değildir; aynı zamanda onu cesaretlendiren sistemin ve koşulların kendisidir. Bu sorunla yüzleşmedikçe, benzer saldırılar kaçınılmaz hale gelecektir.” ifadelerini kullandı.

Murat Bakan, konuşmasında devam etti:

“4 Mayıs’ta, Genel Başkanımız Özgür Özel’e gerçekleştirilen bu saldırı, yalnızca bir bireye yönelik bir eylem değil, Türkiye’deki siyasal muhalefete, kurumsal dengeye ve anayasal düzene yönelik organize bir müdahaledir. Bu, tesadüf değil; basit bir güvenlik açığı değil, doğrudan siyasal bir anlam taşıyan, planlı bir harekettir. Bu olay, iktidarın sınırlarını zorlayan bir deneydir.”

Bir İlk Değil, Tarihsel Zemin

Bu saldırı, ne ilktir ne de münferittir. Tarih boyunca birçok siyasetçi saldırıya uğramıştır. Örneğin, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve Deniz Baykal gibi liderler benzer saldırılara maruz kalmıştır. Şimdi ise, Sayın Özgür Özel, devlet erkanının ve binlerce vatandaşın gözleri önünde, bütün Türkiye’nin canlı yayında izlediği bir cenazede saldırıya uğramıştır.”

Saldırının Önceden Planlandığına Dair İşaretler

Saldırı, birinci derece güvenlik gerektiren bir yerde ve zamanda gerçekleşmiştir. MİT, Emniyet ve Jandarma’nın bu alanda koordineli hareket etmesi beklenirken, saldırgan tüm güvenlik protokollerini aşabilmiştir. Saldırganın üzerindeki deri ceket, genellikle eğitim almış kişiler tarafından kullanılan bir giysi türüdür ve bu durum saldırının önceden planlandığına dair ciddi bir gösterge olarak değerlendirilebilir.”

Saldırganın Geçmişi ve İfadesi

Saldırganın geçmişine bakıldığında, 2020 yılında verdiği sokak röportajında “Derin devlete ihtiyacımız var” gibi ifadeler kullanması dikkat çekicidir. Bu durum, saldırganın yalnızca ideolojik bir motivasyona sahip olmadığını, aynı zamanda belirli bir gruptan talimat aldığını göstermektedir. Bu eylem, muhalefetin meşruiyetine ve halk nezdindeki temsil gücüne yönelik bir saldırıdır.”

Araştırma Talep Etmemizin Nedeni

Hiçbir kurumu toptan suçlamıyoruz; yalnızca, güvenliği siyasi saiklerle şekillendiren ve görevini ihmal eden kişilerin araştırılmasını talep ediyoruz. Devlet, içindeki hataları tanımlayarak kuvvetlenir. Bu nedenle Meclis’in, millet adına gerçeği araştırma yükümlülüğü vardır. Siyasi ortamın düşmanlaştırılması ve muhalefetin hedef alınması, benzer saldırılara zemin hazırlamaktadır. Dolayısıyla, bu saldırının arkasındaki gizli güçlerin ortaya çıkarılması için gereken araştırma komisyonunu birlikte kurmalıyız.”

Net Bir İhmal Söz Konusu

Saldırgan önceden İBB binasına gitmiş ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik bir suikast planı olduğunu ifade etmiştir. Ancak bu durum, Emniyet tarafından dikkate alınmamış, kişisel bir kanaat olarak değerlendirilmiştir. Bu tür bir ihmal, önceki uyarılara rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını gösteriyor. Bu durumda, olay sadece bir partiyi değil, tüm ülkeyi ilgilendiren bir meseledir. Gelin, bu meseleyi birlikte çözüme kavuşturmak için gereken adımları atalım.”

“`

Related Posts

İmamoğlu’ndan Adıyaman mitingine davet: Son sözü adaletten yana olanlar söyleyecek

İmamoğlu’ndan Adıyaman mitingine davet: Son sözü adaletten yana olanlar söyleyecek

Malatya’da mahşeri kalabalık: Sıcağa aldırmadılar, demokrasi için alanlara koştular

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kayyum atamalarına karşı başlattığı mitingler Malatya’da devam etti. Güneşten etkilenen vatandaşlar için CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından miting alanında 10 bin adet şapka dağıtıldığı öğrenildi.

Çankırı’da bir orman yangını daha

Çankırı Ilgaz’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken aynı bölgede dört gün önce de yangın çıktığı öğrenildi.

Bir ülkede emeklilik yaşı 70 oluyor

Almanya’da emeklilik yaşı 67’ye yükseltilirken, şimdi de 70 yaş senaryosu gündemde. Uzmanlara göre bu değişiklik bugünün genç kuşaklarını etkileyecek, sistemin kapsamı genişlerken kamuoyunda ciddi tartışmalar yaşanıyor.

Kandilli uyardı, gözler yarına çevrildi! Serinlik önce Marmara ardından İstanbul’da hissedilecek

Sıcak hava dalgasıyla bugün temmuz ayının en sıcak gününü yaşayan Türkiye’de yarından itibaren serin hava beklendiği belirtildi. Serin havaların önce Marmara’da etkisini göstereceği ardından İstanbul’da da hissedileceği kaydedildi. Ayrıca serin havayla birlikte bölge ve megakentte yağış da bekleniyor.

105 kişi hayatını kaybetmişti! MHP’li eski belediye başkanına 21 yıl hapis

Adana Bölge Adliye Mahkemesi 14. Ceza Dairesi, 6 Şubat depremlerinde 105 kişinin hayatını kaybettiği Bilge Sitesi davasında, eski MHP’li Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, imar müdürlüğü çalışanı Sevinç Ayşe Argun, fenni mesuller Ayhan Gedik ve Haluk Koç’a verilen 21’er yıl hapis cezasını hukuka uygun buldu.