Son dakika…. Temmuz ayı kira artış oranı belli oldu!

Temmuz Ayı Kira Artış Oranı Yüzde 43,23 Oldu

Son dakika gelişmesine göre, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı haziran ayı enflasyon verilerine göre temmuz ayı kira artış oranı belirlendi.

Ev ve iş yerleri için tavan kira artış oranı, açıklanan enflasyon verilerine göre temmuz ayında %43,23 olarak açıklandı.

Haziranda %45,80 Olarak Açıklanmıştı

Haziran ayında ise tavan kira artış oranı %45,80 seviyesinde gerçekleşmişti.

Kira Artış Oranı Nasıl Belirlenir?

Kira artış oranları, 12 aylık enflasyon ortalamasına göre belirlenmektedir. Temmuz ayı boyunca ev ve iş yerleri için uygulanacak kira artış oranı %43,23’ü geçemeyecek şekilde belirlendi.

Konutlarda uygulanan yüzde 25 zam sınırı ise 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren kaldırılmıştı.

Related Posts

Hayvan pazarlarının kapalı olması besicileri zor durumda bıraktı; “Bu Yozgat’ın değil Türkiye’nin meselesi!”

Hayvan pazarlarının kapalı olması besicileri zor durumda bıraktı; “Bu Yozgat’ın değil Türkiye’nin meselesi!”

Bakırköy’de Düşen Parayı Alıp Kaçmaya Çalıştı

Kadının düşürdüğü 100 doları alan şüpheli, esnafın müdahalesiyle parayı geri vermek zorunda kaldı.

2025 Mısır Alım Fiyatı 11.300 TL

TMO 2025 mısır alım fiyatını ton başına 11.300 TL olarak belirledi. Toplam destek 11.968 TL olacak.

Karsan, İsviçre’de Otonom Ulaşım Dönemini Başlatıyor

Karsan, Arbon’da Karsan Otonom e-ATAK ile İsviçre’nin ilk otonom toplu ulaşım aracını tanıttı.

OECD raporu gözler önüne serdi: Yapay zeka 5 yıl içinde 10 mesleğin sonunu getirecek

Yapay zekânın (YZ) bir yandan üretkenliği artırarak servet yaratma süreçlerini kökten değiştirdiği, diğer yandan ise milyonlarca işi tehdit ettiği gerçeği, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) son raporuyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Besler’in 2025’in ilk yarısında sürdürülebilir büyümesi devam etti

Gıda sektörünün öncü şirketlerinden Besler’in 2025’in ilk yarısındaki konsolide cirosu 13,8 milyar TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde 1,3 milyar TL’lik ihracat geliri elde eden Besler, dondurulmuş gıdada SuperFresh markasıyla perakende kanalında yüzde 38’lik, margarin pazarında ise Bizim Yağ, Terem Yağ ve Luna başta olmak üzere öncü markalarıyla perakende kanalında yüzde 68’lik pazar payıyla sektör liderliğini sürdürdü.