Terör örgütünden görüntülü mesaj dayatması: Kabul etmeyiz!

MHP Lideri Bahçeli’nin Başlattığı İmralı Süreci Devam Ediyor

MHP lideri Bahçeli, 22 Ekim’de başlattığı İmralı Süreci’ni sürdürüyor. Bu kapsamda, DEM Parti söz konusu süreçte 2 kez İmralı’ya ziyaret gerçekleştirdi. Ardından, mecliste bulunan diğer partilerle bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bu adımların ardından Kuzey Irak’a giderek IKBY yetkilileri ile görüşmelerde bulundu. DEM Parti’nin son açıklamasında, 3. İmralı ziyaretinin yakın bir zamanda gerçekleştirileceği belirtildi.

Video Çıkma İhtimali

Terör örgütü PKK lideri Öcalan’ın, örgütüne yapacağı açıklamanın şekli son günlerde tartışma konusu oldu. İlk olarak, Öcalan’ın bir video açıklama yapacağı ifade edildi. Bu durum gündemde yer aldıktan sonra, Adalet Bakanı mevzuatta böyle bir durumun olmadığını belirterek video çağrıya karşı olduklarını açıkladı.

DEM Parti: Bilgimiz Videolu Çağrı Olacak Yönünde

Bakanın açıklamasının ardından DEM Parti eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, konu hakkında bilgilerinin videolu açıklama yapılacağı yönünde olduğunu belirtti.

PKK’dan Red

Krizle ilgili son açıklama, Öcalan’ın yakın zamanda yapması beklenen çağrı ile silahları bırakmaları beklenen terör örgütü PKK’dan geldi. PKK’nın siyasi kanadı KCK’nın sözde Yürütme Konseyi başkanı Bese Hozat, örgütün televizyonunda konuştu.

Yapılan açıklamada, gelecek olan çağrının video şeklinde olmaması durumunda kabul edilmeyeceği belirtildi. Hozat şu ifadeleri kullandı:

“İlla çağrı yapacaksa, onu görüntülü yapmasın. Yazılı olarak yapsın, kendisi değil başka biri okusun. Bu şekilde bir çağrıyı kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu, inandırıcı olmaz. Hiçbir etkisi olmaz, böyle bir şey olabilir mi?

Bu hayal ürünü bir durumdur. Kimse boş hayallere kapılmasın. Bu tür ciddiyetsiz yaklaşımları kimse ciddiye almaz, biz de almıyoruz.”

Related Posts

İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 110 milyon liralık ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere depolanan 110 milyon lira değerinde sahte parfüm ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Bakanlık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3,7 milyon TL ceza kesti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Tire ilçesinde açık alanda vahşi depolama yaptığı belirlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 3 milyon 739 bin 452 TL idari para cezası uyguladı.

Başından vurulan Hilal’in katiline ağırlaştırılmış müebbet

Diyarbakır’da, dini nikahla birlikte yaşadığı Hilal Kar’ı (33) ayrıldıktan 1 yıl sonra tabanca ile başından vurarak öldüren Mehmet Demirhan, ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İlker Canikligil’e tahliye kararı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan İlker Canikligil hakkında tahliye kararı verildi.

Atatürkçü teğmenlerin ihracına karşı çıkan Korgeneral gitti, ihracı yönünde oy kullanan Tümgeneral getirildi

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedikleri için TSK’dan ihraç edilen 5 teğmenin kararı 4’e karşı 5 oyla oy ile alınmıştı. Teğmenlerin ihracına karşı çıkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Tevfik Algan istifa ederken yerine, teğmenlerin ihracı yönünde oy kullanan bir Tümgeneral getirildi.