Trump göçmenleri açık açık tehdit etti: Vururuz!

Kaliforniya Göçmen Operasyonları Protesto Ediliyor

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde, göçmenlere yönelik ICE (Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza) operasyonlarını protesto eden binlerce kişi, Los Angeles şehir merkezinde sokaklara döküldü. Protestolar sırasında bazı gruplar otoyolu kapatırken, güvenlik güçleriyle çatışmalar yaşandı. Olaylarda bazı araçlar ateşe verildi, polise taş ve şişe atıldı.

Gelişmelerin ardından ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda, göstericileri hedef alarak “Tükürürlerse biz vuracağız” ifadesini kullandı. Trump, “Los Angeles’ı göçmen istilasından kurtarın” çağrısıyla da dikkat çekti. Bu açıklama, ülkede yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Trump, açıklamasında “California’daki şiddetli ve kışkırtılmış isyanlarla başa çıkmak için Ulusal Muhafızları konuşlandırarak harika bir karar verdik. Böyle yapmış olmasaydık, Los Angeles tamamen yerle bir olacaktı. Beceriksiz Vali Gavin Newsom ve Belediye Başkanı Karen Bass ‘Teşekkürler Başkan Trump, muhteşemsiniz. Siz olmasanız biz bir hiçtik efendim’ demeleri gerekirken, California’nın ve ABD’nin bütün sakinlerine bize ihtiyaç olmadığı yalanını söylediler. Bunların ‘barışçıl protestolar’ olduğunu söylediler. Şiddetin ve tahribatın görüntülerine ufak bir bakış atmanız bilmeniz gereken her şeyi gösteriyor. Vatandaşlarımızı güvende tutmak için yapmamız gereken her şeyi yapacağız ki, birlikte ABD’yi yeniden mükemmel kılalım!” ifadelerini kullandı.

Trump’ın açıklamaları, özellikle eyalet yönetimi ve insan hakları örgütleri tarafından sert bir dille eleştirildi. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, federal güçlerin müdahalesini “hukuksuz” olarak nitelendirerek, “Bu bir baskı girişimidir. Yasal süreci başlatacağız” dedi. Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass ise, “Bu halkın sesi. Göçmenlere karşı değil, keyfi uygulamalara karşıyız” açıklamasında bulundu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), olası gelişmelere karşı bazı askeri birliklerin “yüksek alarm” durumuna geçirildiğini duyurdu.

Öte yandan Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, protestolar sırasında gözaltına alınan Meksikalı göçmenlerin haklarının korunması çağrısında bulundu ve şiddetten kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Bakan Yumaklı, Yangınla Mücadele Eden Ekipleri Ziyaret Etti

Orman Bakanı Yumaklı, Sakarya’daki yangınla mücadele eden ekiplere teşekkür etti ve destek verdi.

İstanbul’da termometreler 42 dereceyi gördü: Turistler el vantilatörüyle serinlemeye çalıştı

İstanbul’da son günlerde etkili olan aşırı sıcak hava dalgası, kentte yaşamı zorlaştırdı. Termometreler 42 dereceye yaklaşırken, artan nem oranı da eklenince özellikle turistler için açık havada gezmek neredeyse dayanılmaz hale geldi. Sultanahmet …

‘Tecevüzcü Coşkun’un bilinmeyenleri

Türk sinemasında 500’ü aşkın filmde rol alan 80 yaşındaki oyuncu Coşkun Göğen, Yeşilçam ile değişen hayatını ve bilinmeyen yönlerini anlattı.

Almanya, Türkiye’ye Eurofighter satışını onayladı

CHP Lideri Özel, 28 Haziran’da Almanya Savunma Bakanı’ndan destek sözü almıştı

Afyonkarahisar’da Yangın Tedbiri: Köy Boşaltıldı

Sarıcaova köyü, Eskişehir’deki orman yangını nedeniyle tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangına müdahale sürüyor.

Muşlu Azad Boks Şampiyonu Oldu

Azad Ali Yaşar, Türkiye Alt Minikler Boks Şampiyonası’nda Türkiye 2’ncisi olarak başarı elde etti.